Skip to content

ДАТУМ

јули 9, 2021

Категории

Реализирана ученичка екскурзија на тема „Нашето културно наследство“

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 05-09.07.2021 година реализираше уште една активност во рамките на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“. Ученичката екскурзија се реализираше во општина Гоце Делчев во Република Бугарија, на која десетина ученици од средните училишта од регионот заедно со свои врсници од Бугарија споделуваа знаења и разменуваа културни традиции, фолклорно наследство, учеа како се изработуваат стари занаети и ги истражуваа туристичките потенцијали на општина Гоце Делчев. Ученичката екскурзија беше во организација на проектниот партнер Општина Гоце Делчев, со што се приведоа кон крај предвидените проектни активности. Проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ е кофинансиран од Европската Унија во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Северна Македонија.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy