Skip to content

Завршна прес конференција по проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“

ДАТУМ

јули 16, 2021

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион на ден 01.07.2021 година во реконструираниот објект Мултикултурен Центар во Кочани ја одржа завршната прес конференција по проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“. На завршната прес конференција присуствуваа претставници од проектниот тим, општина Кочани, медиуми, претставници од други културни институции од државата, како и претставници на проектниот партнер Општина Гоце Делчев и други гости од Република Бугарија. На завршната прес конференција беа претставени реализираните активности со проектот, како и резултатите од спроведените обуки и работилници, како и инфраструктурните активности во двата прекугранични региони – реконструкцијата на Мултикултурниот Центар во Кочани и реконструкцијата на ТИЦ во Попови Ливади, Бугарија. Проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ е кофинансиран од Европската Унија во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – С. Македонија, се реализираше во период од 24 месеци, со вкупен буџет од околу 560.000 евра.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy