Skip to content

ДАТУМ

јули 23, 2021

Категории

Нови средства за подобрување на руралната инфраструктура и обезбедување на пристап до обработливи земјоделски површини

На 23 јули 2021 година, Раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион, Г-ѓа Зујица Ангелова заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Г-н Арјанит Хоџа потпишаа Договор со кој се доделува финансиска поддршка на Источниот плански регион со цел имплементација на проект за подобрување на пристапот до обработливи површини во подрачјата на интезивна земјоделска дејност. Центарот за развој на Источен плански регион со доделените средства во висина од 2.021.989,00 денари ќе овозможи рехабилитација на полски пат во село Вирче, Општина Делчево, во должина од 1050 метри и ширина од 4,5 метри. Со Рекoнструкцијата на полскиот пат се овозможува пристап до вкупно 983 хектари обработливо земјоделско земјиште на кое најзастапени се житните култури, градинарство, овоштарство, присутни се и ново засадени блокови со лешник, сина слива, јаболка и вишна. Во соработка со МЗШВ придонесуваме кон подигнување на квалитетот на живот на населението во руралните средини на Источниот плански регион.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy