Skip to content

ДАТУМ

март 8, 2022

Категории

Одржана Трета Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 07.03.2022 година, во Мултикултурниот Центар во Кочани, ја одржа Третата Седница.

На третата Седница Советот за развој на Источен плански регион, го верификува мандатот на Г-ѓа Јасминка Пашалиска – Андоновска,  Претседател на Здружение за рурален развој Локална Акциона Група МАЛЕШ – ПИЈАНЕЦ с.Негрево Пехчево, член во Советот за развој на Источен плански регион – претставник од здруженијата, без право на глас.

На Седницата присуствуваше и Заменик Министерот при Министерство за животна седина и просторно планирање Христина Оџаклиеска и Неби Реџепи – Раководител на Сектор за просторно планирање при МЖСПП кои ги информираа присутните за легислативата за изработка и донесување на Просторен План на Република Северна Македонија.

На Седницата присуствуваше и Душица Т.Анѓелковиќ Раководител на Сектор за просторно планирање при Агенција за просторно планирање која информираше за методологијата и видови на документи потребни како документациона основа за изработка на Просторен План на Република Северна Македонија.

Со Директорот на Бирото за регионален развој Рамиз Реџепи се дискутираше за начинот на организирање и спроведување на регионални форуми на заедницата за проекти од Грантовата шема на МЛС/СДЦ „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза“, како и за начинот на организирање и спроведување на регионални форуми за утврдување на Предлог – листа за финансирање на проекти за развој на планските региони од Програмата 2022/2023. 

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy