Skip to content

Регионални форуми на заедницата

ДАТУМ

март 14, 2022

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Денес, на 11.03.2022 година се одржа првата форумска сесија каде што учесниците имаа можност да идентификуваат и дефинираат приоритетни регионални проблеми поврзани со две проритетните области.

Центарот за развој на Источен плански регион добива финансиска поддршка за спроведување на проекти во рамки на:

Грантовата шема (2022-2025) во рамки на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој” – фаза 2 финансирана од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Програмата за регионален развој за 2022 со индикативни средства за 2023 година финансирана од Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој.

Активното партиципирање на учесниците на форумот во Источниот плански регион е од особено значење за успешна реализација на регионалниот форумски процес. 

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy