Skip to content

Конститутивната седница за формирање на Меѓуопштински одбор за управување со отпад во Источен плански регион

ДАТУМ

февруари 14, 2022

Категории

На ден 10.02.2022 година (четврток) во Општинскиот мултимедијален центар „Киро Глигоров” во Штип, се одржа Конститутивната седница за формирање на Меѓуопштински одбор за управување со отпад во Источен плански регион. Меѓуопштински одбор за управување со отпад го сочинуваат градоначалниците од општините од Источниот плански регион и Градоначалникот на општина Свети Николе. Веднаш по конституирањето на Меѓуопштинскиот одбор се пристапи кон избор на Претседавач на одборот. За Претседавач со Меѓуопштинскиот одбор беше избран Градоначалникот на општина Карбинци г-дин Виктор Паунов. Мандатот на Претседавачот е во траење од една година. По изборот на Претседавач се пристапи кон првата седница на Меѓуопштинскиот одбор на која беа дадени информации за:
  1. Состојбата и степенот на реализација на проектите за воспоставување на интегриран систем за управување со отпад во Источен плански регион;
  2. Постапката на регистрирање и основање на Заедничкото јавно претпријатие за регионално управување со отпад ЗЈПРУО „ЕКО ИСТОК- СЕВЕРОИСТОК ” Свети Николе;
  3. Состојбата за ликвидација на Меѓуопштинското јавно претпријатие за управување со отпад во Источен плански регион Депонија ИСТОК Штип- назначено лице адвокат Драган Паневски од Свети Николе и др.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy