Skip to content

Започнаа градежните активности за изградба на фекална канализација и пречистителна станица во с. Лесново

ДАТУМ

март 17, 2022

Категории

Договорот со избраниот најповолен понудувач Кими-Ибра ЈТД Кичево за реализација на проектот „Изградба на фекална канализација во с. Лесново, општина Пробиштип (фекална канализација крак 1 и крак 2 и пречистителна станица)“ беше потпишан на 9 март 2022 година.

Во просториите на општина Пробиштип, на 16 март 2022 година во присуство на градоначалникот Драган Анастасов и директорот на Центарот Зујица Ангелова, изведувачот беше воведен во работа од страна на надзорниот инженер со што и официјално започнаа градежните активности за изградбата на фекална канализација со пречистителна станица во с. Лесново.

Проектот е во вредност од околу 3.8 милиони денари и ќе се реализира со финансиски средства обезбедени од Бирото за регионален развој во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој за 2021-2022 година, како и со дополнително кофинансирање од страна на Општина Пробиштип.

Со реализацијата на овој проект ќе се придонесе за решавање на проблемот со фекалната канализација во с. Лесново и ќе се направат чекори за почиста животна средина во најпрепознатливиот белег на општина Пробиштип.

Крајниот рок за реализација на проектот е заклучно до месец ноември 2022 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy