Skip to content

ДАТУМ

март 31, 2022

Категории

,

Одржана Четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 29.03.2022 година, во општина Виница, ја одржа Четвртата Седница.

На Четвртата седница беа донесени следните Одлуки:

  1. Одлука за усвојување на Годишниот Извештај за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2021-2026 за 2021 година;
  2. Одлука за усвојување на Годишниот Извештај за работењето на Центарот за развој на Источен плански регион за 2021 година;
  3. Одлука за давање на позитивно мислење и усвојување на завршната сметка на Центарот за развој на Источниот плански регион за 2021 година;
  4. Одлука за давање на позитивно мислење и усвојување на завршната сметка на Проектот ,,Програма за зачувување на природата во Македонија – фаза 2”  за 2021 година;
  5. Одлука за давање на позитивно мислење и усвојување на завршната сметка на Проектот ,,Одржив и инклузивен рамномерен регионален развој  – I фаза” за 2021 година;
  6. Одлука за давање на позитивно мислење и усвојување на завршната сметка на Проектот ,,Културен мост низ вековите”  за 2021 година;
  7. Одлука за давање на позитивно мислење и усвојување на завршната сметка на Проектот ,,Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина” за 2021 година.

На Седницата беше дадена и Информација за одржливо управување со резултатите  на проектот „Набавка на Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина во ИПР“- I фаза

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy