Skip to content

Одржана VI (Шестата) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

април 29, 2022

Категории

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 28.04.2022 година, во општина Делчево, ја одржа VI (Петтата) Седница. На Шестата Седница беше донесена следната Одлука:
  1. Одлука за утврдување на Листа на предлог – проекти за развој на Источен плански регион, за финансирање од Програмата за рамномерен регионален развој за 2022 година со индикативно планирани средства за 2023 година.
На Седницата беше презентиран и проект за автомати за рециклирање на пластичен отпад (шишиња), како дел од проектите за рециклирање на пластичен отпад на Програмата која Швајцарската Амбасада ја води преку СДЦ каде главен партнер е ПАКОМАК. Имаше и информација за приоретизирани концепт решенија на втората форумска сесија за избор на проекти од Грантовата шема на СДЦ/ МЛС “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза”, како информација за обврски на општините за тековно работење на Центарот за 2020 година и 2021 година.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy