Skip to content

ДАТУМ

јуни 20, 2022

Категории

Склучен Договор за „Рехабилитација на полски пат во село Вирче во Општина Делчево (завршеток на траса)“

На 13.06.2022 година, во општина Делчево, Центарот за развој на источен плански регион од Штип Склучи договор со ДПГ СД- ТРАНС ДООЕЛ,- с. Звегор, Општина Делчево за реализација на проектот ,,Рехабилитација на полски пат во село Вирче во Општина Делчево (завршеток на траса),, во рамки на: „Подобрување на руралната патна инфраструктура преку изградба на пристапни патишта во подрачјата со земјоделска дејност и обработлива површина во Источен плански регион“. Овој проект е финансиран од Програмата за капитални субвенции за развој на планските региони во областа на земјоделието и руралниот развој за 2021 година. Со овој Договор, се реализира, втора фаза од проектот во должина од 320 метри, како резултат на заштедени средства од првата фаза. Со реализацијата на двете фази, ќе се добие полски пат со должина од 1.320 метри, при што ќе се овозможи на земјоделците да пристапат до своите обработливи површини од две старани, низ центарот на с. Вирче, и по локалниот пат с. Вирче, с. Град во општина Делчево.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy