Skip to content

ДАТУМ

ноември 11, 2022

Одржана Прва регионална форумска сесија

На 11 ноември 2022 година (петок) се одржа првата регионална форумска сесија во Хотел Изгрев – Штип, за избор на приоритетни и комплементарни области за проекти кои би биле финансирани од Програмата за рамномерен регионален развој за 2023 година со индикативно планирани средства за 2024 година.

На првата регионална форумска сесија учесниците се запознаа со форумскиот процес и како приоритетни области беа избрани:

  • Стратешка цел 3 – Одржливо управување со животна средина и природните ресурси и
  • Стратешка цел 5 – Зацврстување на Источниот плански регион како атрактивна туристичка дестинација.

На форумската сесија се дискутираа клучни регионални проблеми поврзани со избраните области и од страна на учесниците беа предложени приоритетни решенија.

На првата регионална форумска сесија учество зедоа 73 учесници.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy