Skip to content

ДАТУМ

февруари 14, 2023

Категории

Одржана IX (Деветтта) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 01.02.2022 година, во општина Берово, ја одржа IX (Деветтта) Седница. На Деветтата Седница, од страна на Г-дин Столе Митров од ЛИСА-КОМ МС ДООЕЛ Кавадарци, им беа презентирани услугите кои ги нуди компанијата за дезинфекција, дезинсекција и дератизација со беспилотни летала (дронови), со посебен акцент на заштита на населението од возрасни комарци и третирање на ларви како еден од предизвиците на Источниот плански регион. На Седницата Советот донесе:
  • Одлука за утврдување на Листа на Предлог – Проекти за развој на Источен плански регион, за финансирање од Програмата за рамномерен регионален развој за 2023 година со индикативно планирани средства за 2024 година,
  • Одлука за преотстапување на изграден објект „Реконструкција на градски парк – Кочани“,
  • Правилник за определување на траењето на годишниот и платениот одмор и случаите на користење на неплатено отсуство,
  • Одлука за утврдување на вредност на бодот за пресметување на платите на вработените во стручната служба на Центар за развој на Источен плански регион за 2023 година, и
  • даде согласност за склучување на договор за отстапување на привремен агенциски работник за вршење на привремени работи / Известување за обезбедени финансиски средства.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy