Skip to content

ДАТУМ

февруари 10, 2023

Категории

Потпишан Договор за реализација на проектот “Подобрување на состојбата со каналите за наводнување и одводнување и каскади на Зрновска река” во општина Зрновци

Центарот за развој на Источен плански регион започна со реализација на проектот “Подобрување на состојбата со каналите за наводнување и одводнување и каскади на Зрновска река”, кофинансиран од Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2022 со индикативно планирани средства за 2023 година и Општина Зрновци.

На 10 февруари 2023 година во општина Зрновци се потпиша Договорот за вршење на градежни работи за реализација на проектот со изведувачот Стоименов ДООЕЛ Кочани со вкупна вредност на договорот од 9.474.207,00 денари со вклучен ДДВ.

Со проектот се предвидува изградба на помошни канали за наводнување и каскади, и тоа:

  • Виничка вада во должина од 1450 метри;
  • Морошка вада во должина од 850 метри и
  • Изградба на три каскади на река Зрновка.

Проектот треба да се реализира најдоцна до 10.08.2023 година. 

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy