Skip to content

ДАТУМ

април 24, 2023

Категории

Потпишан договор за реконструкција на Сина сала во Виница

На 31.03.2023 година, во просториите на општина Виница се потпиша договор помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Свеан Инвест ДОО – Скопје, за реализација на проектот „Подобрување на условите за развој на манифестациски туризам – реконструкција на Сина сала при Дом на култура Тошо Арсов – Виница.

Средствата за реализација на овој проект се обезбедени од Програмата за рамномерен регионален развој за 2022 со индикативно планирани средства за 2023 година во висина од 11.253.615,00 денари и кофинансирање на општина Виница во висина од 1.260.574,00 денари. Вкупната вредност на проектот изнесува 12.605.738,00 денари.

Со проектот се предвидува целосна реконструкција на салата, со што општина Виница ќе добие модерен објект, во кој ќе се создадат услови за организирање на регионални манифестации од областа на културата. Од овие манифестации покрај општина Виница бенефит ќе имаат  останатите општини во Источниот плански регион во текот на сите четири сезони од годината.

Се очекува реконструкцијата да заврши до крајот на месец септември 2023 година. 

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy