Skip to content

ДАТУМ

ноември 8, 2023

Категории

Одржана XIII (Тринаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 07.11.2023 година, во општина Кочани, ја одржа XIII (Тринаесетата) Седница. На Седницата Советот донесе: – Одлука за преотстапување на изграден објект „Партерно уредување во склоп на објект “Дом на млади“ – Штип“; – Правилник за плати и надоместоци на вработените во Центарот за развој на Источен плански регион; – Одлука за изменување на Одлуката за утврдување на вредност на бодот за пресметување на платите на вработените во стручната служба на Центар за развој на Источен плански ергион за 2023 година; – Одлука за усвојување на Финансиски план за изменување на Финансискиот план на Центарот за развој на Источен плански регион за 2023 година;. На Седницата за Претседател на Советот за развој на Источен плански регион, со мандат од  1 (една) година, сметано од 21.11.2023 година, без право на повторен избор во тековниот мандат, е избран Миле Петков, Градоначалник на општина Виница.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy