Skip to content

ДАТУМ

ноември 6, 2023

Категории

Работилница за обука на вработени во администрација на општините во ИПР

На ден 3-ти ноември (петок) во х.Амор во Кочани се реализира работилница во рамки на проектот „Зголемување на атрактивноста, инклузивноста и релевантноста на стручното образование и обука и образованието на возрасни“. Целта е зајакнување на капацитетите на вработените во општинските администрации во областите на: стручното образование, образованието за возрасни, пазарот на труд и вработливоста на младите во реалниот сектор. Проектот „Зголемување на атрактивноста, инклузивноста и релевантноста на стручното образование и обука и образованието на возрасни“ е финансиран од  ИПА фондовите на ЕУ. Во рамки на проектот е изготвена Анализа на потребите за обука на вработените во администрацијата во ЕЛС во делот на стручното образование и обука и образованието на возрасни. Оваа анализа е основа за подготвениот детален Водич за организација на обуките кои се спровеле на ниво на сите плански региони и се реализираа преку 10 модули, од кои опфатени се околу 200 вработени од ЕЛС и од регионите задолжени за прашања од областа на образованието, вклучително и средното стручно образование и обука и образованието за возрасни.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy