Skip to content

Работен состанок помеѓу Биро за регионален развој-Центри-ЛЕР канцеларии

ДАТУМ

февруари 19, 2010

Категории

altВо организација на Центарот за развој на Источен плански регион и Бирото за регионален развој на 16.02.2010 година во големата сала на општина Штип се одржа работен состанок на тема: „Апликациски формулари за предлог проекти и добри примери од претходниот Повик“. На состанокот беа поканети и присуствуваа покрај Центрите за развој на Источниот и Југоисточниот плански регион и претставници од ЛЕР канцелариите на општините во состав на планските региони и претставници од ГТЗ РЕД програмата.
На состанокот воведен збор даде раководителот на Центарот за развој на Источниот плански регион Г-га Драгица Здравева која го истакна значењето на овој состанок и соработката со БРР како на Центрите така и на самите општини.
Потоа г-дин Киро Левески раководител на секторот Проекти во БРР зборуваше за претстојниот повик кој треба да биде објавен во текот на овој месец, кои се условите за аплицирање, која е потребната документација која треба да се достави заедно со апликациите. Тој исто така направи и ретроспектива на минатиот повик околу тоа: кои биле пропустите, како се оценувале предлог-проектите, покажа добри примери на пополнети апликациони формулари итн.
На состанокот се разви дискусија од страна на присутните, при што беа изнесени доста конструктивни предлози и сугестии како во поглед на апликацискиот формулар и пропратната документација што се поднесува, така и на целокупната постапка за оценка на поднесените проекти.
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy