Skip to content

Month: јули 2014

Отпочна изработката на Стратегијата за развој на туризмот во Источниот плански регион со Акционен план (2015-2024)

На 10 јули 2014  година, во деловните простории на  ФАРМАХЕМ   во Скопје се одржа Прв Работен Состанок со експертскиот тим на друштвото ИДЕЈА О.К. Скопје за отпочнување со изработка на “Стратегија за развој на туризмот во Источниот плански регион со Акционен план (2015-2024)”. Оваа Стратегија,  е една од активностите што Центарот за развој на Источниот плански регион, како стратешки партнер и ФАРМАХЕМ од Скопје, како локален координатор ја спроведуваат преку  проектот: “Програма за зачувување на природата во Македонија”, кој што се имплементира во Источниот плански регион (2013-2016), а е финансиран од страна на Швајцарската Агенција за развој и соработка –SDC (Swiss Agency for Development and Cooperation).
Прочитајте повеќе

Во Пехчево се одржа четвртото издание на „Фестивалот на дувачки оркестри Пехчево 2014“

На 10 Јули 2014 година на летната сцена на градскиот плоштад во Пехчево, започна четвртото издание на Фестивалот на дувачки оркестри Пехчево 2014. Програма на сцената на градскиот плоштад ја отворија мажоретките од Благоевград и Симитли Р.Бугарија, а со својата изведба ја развеселија публиката ансамблот Танец и КУД ,,Јане Сандански’’ од Пехчево, минатогодишниот победник на фестивалот во Пехчево Уска Кан и оркестарот од Сурдулица Р.Србија, како и настапот на фолк ѕвездите Анета и гр. Молика.
Прочитајте повеќе

Отпочна изработката на Анализата на недостатоците во еколошките податоци за подрачјето на сливот на река Брегалница-ГАП

На 08 јули 2014  година, во деловните простории на Друштвото за Еколошки консалтингДЕКОНС-ЕМА во Скопје се одржа Прв Работен Состанок со експертскиот тим за отпочнување со изработка на “Анализата на недостатоците во еколошките податоци и карта на еколошката чувствителност за подрачјето на сливот на река Брегалница”.
Прочитајте повеќе