Skip to content

ДАТУМ

јули 2, 2018

Категории

Во тек е изработка на Регионална Стратегија за енергетска ефикасност 2020 за регионот Благоевград и Источниот плански регион во рамки на проектот ГРЕЕН, финансиран од Интеррег-ИПА програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија

Обласната Администрација Благоевград и Центарот за развој на Источен плански регион во рамки на проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН” CB006.1.11.038, финансиран од Првиот повик на Интеррег – ИПА програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија 2014-2020, изработуваат заедничка Регионална Стратегија за енергетска ефикасност 2020 за регионот Благоевград и Источниот плански регион. Во рамки на Регионална Стратегија за ЕЕ 2020 ќе бидат изработени и детални анализи за енергетска ефикасност за следните 8 јавни објекти во двата региони:

  • Административната зграда на Регионална дирекција на шумите во општина Благоевград;
  • Административната зграда на Националниот Парк Рила;
  • Административната зграда на Регионалната инспекција за животна средина и води во општина Благоевград;
  • Административната зграда на Регионалната служба за вработување во општина Благоевград;
  • Општинско Основно Училиште “Ванчо Прке” – Општина Штип;
  • Општинско Основно Училиште “Никола Карев” – Општина Пробиштип;
  • Општинско Средно Училиште “Ацо Русковски” – Општина Берово и
  • Општинско Средно Училиште “Методи Митевски Брицо” – Општина Делчево.

За изработка на Регионалната Стратегија за ЕЕ 2020 е ангажираната професионална консултантска фирма “АРЕН" ДOOEЛ од Софија, која во месеците мај/јуни 2018 година изврши теренски посети на сите јавни објекти кои се вклучени во документот.

Ова е прв заеднички проект на Центарот за развој на Источен плански регион и Регионалната Администрација Благоевград.

 

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy