Skip to content

Одржана работилница за размена на искуства за управување со туристичка дестинација

ДАТУМ

ноември 20, 2018

Категории

На 19 ноември 2018 година во општина Македонска Каменица се организираше работилница за размена на искуства за управување со туристичка дестинација, во рамки на воспоставеното координативно тело за развој на туризмот во Источен плански регион.

Работилницата послужи да се воспостави синергија помеѓу два проекта финансирани од Швајцарската агенција за развој и соработка, со учество на претставници од локалната канцеларија на SwissContact кои ја презентираа Програмата за зголемување на вработувањето на пазарот и личното искуство во насока на определување и управување со туристичка дестинација.

На работилницата присуствуваа и претставници од Националната асоцијација за дојдовен туризам, кои што споделија свои искуства во однос на предизвиците и проблемите при управување со една туристичка дестинација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy