Skip to content

Потпишан Договор за реализацијата на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“

ДАТУМ

јули 13, 2019

Категории

Официјалната церемонија за доделувањето на договорите по вториот повик за предлог проекти на Interreg-ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија се одржа на 12 јули 2019 година во зградата на Министерството за регионален развој и јавни работи во Софија, Бугарија.

Договорите беа врачени од страна на министерот за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија г-ѓа Петја Аврамова и министерот за локална самоуправа г-дин Горан Милевски.

Центарот за развој на Источен плански регион во период од 24 месеци ќе го реализира проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ во кој се јавува како водечки партнер, додека пак како проектен партнер 2 е општина Гоце Делчев од Република Бугарија.

Вкупната вредност на проектот е 562.353,54 €, од кои за реализација на активностите во Источниот плански регион се предвидени 315.825,61 €.

Проектните активности се очекува да се реализираат заклучно со јули 2021 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy