Skip to content

Потпишан Договор за изградба на Регионалниот музеј на ретки минерали

ДАТУМ

септември 12, 2019

Категории

На 11.09.2019 година во просториите на општина Пробиштип се потпиша Договорот помеѓу Центар за развој на Источен плански регион и Промонтинг ДООЕЛ Скопје за Изградба на регионален туристичко-научен музеј за ретки минерали“ во Пробиштип. Проектот е дел од годишната листа на проекти за 2019 година од Програмата за развој ан Планските региони.

Вкупниот буџет на проектот е 9.200.981,00 денари, од кои 61,06 %,  од вкупната вредност на договорот, се  обезбедени од Буџетот на РСМ со Одлука на Влада на РСМ бр. 45-2785/1 од 09.04.2019 година за доделување  средства за финансирање на проекти за развој на планските региони во 2019 година, и 38,94 % од вкупната  вредност на договорот се обезбедени од Буџетот на Општина Пробиштип.

Се очекува Музејот да биде целосно заврши до крајот на тековната година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy