Skip to content

Потпишан договор за реализација на проект „Изградба на локален пат врска со регионален пат Р 2431, викенд населба Вртешка, село Кепекчелија и село Калаузлија, општина Карбинци“

ДАТУМ

ноември 14, 2019

Категории

На 13 ноември 2019 година во просториите на Општина Карбинци се потпиша договорот со избраниот најповолен понудувач Ескаватори-МК ДООЕЛ Скопје за реализација на проектот „Изградба на локален пат врска со регионален пат Р 2431, викенд населба Вртешка, село Кепекчелија и село Калаузлија, општина Карбинци“.

Договорот за реализацијата на проектот во Општина Карбинци го потпишаа раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион, градоначалникот на општина Карбинци и управителот на Ескаватори-МК ДООЕЛ Скопје.

Проектот е во вредност од околу 15 милиони денари и ќе се реализира со финансиски средства обезбедени преку Програмата за финансиска поддршка за руралниот развој за 2018 година на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, како и со дополнително кофинансирање од страна на општина Карбинци.

Со реализацијата на проектот ќе се инвестира во локалната патна инфраструктура со што ќе се подобри квалитетот на живот на населението во рурални средини.

Крајниот рок за реализација на проектот е заклучно со месец јуни 2020 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy