Skip to content

Одржана дванаесетта седница на Совет за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

ноември 20, 2019

Категории

На ден 20.11.2019 година се одржа дванаесеттата седница на Советот за развој на Источен плански регион во општина Штип.

На Седницата беше избран новиот претседател на Советот за развој на Источен плански регион со мандат од 2 години, градоначалникот на општина Штип Благој Бочварски.

Покрај изборот на новиот претседател на Советот, на Седницата се дискутираа и други важни теми за развојот на регионот, при што произлезе предлогот за поднесување на инцијатива до Владата за обезбедување на средства во буџетот за 2020 година за изградба на ски центар на Царев Врв.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy