Skip to content

Month: февруари 2020

Јавен повик за набавка на услуги за „Подготовка на материјали за промоција на Источен плански регион како дестинација за еко туризам“

                     ЈАВЕН ПОВИК ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОСТАПКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОР ЗА НАБАВКА НА УСЛУГИ, со предмет: „Подготовка на материјали за
Прочитајте повеќе

Резултати од успешно реализираниот проект “Зелени згради за заедничка зелена иднина – ГРЕЕН” CB006.1.11.038

Во периодот октомври 2016 – октомври 2018 година, Центарот за развој на Источен плански регион го реализираше проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН” CB006.1.11.038, финансиран од Првиот повик на
Прочитајте повеќе

Увид во градежни работи за проект „Изградба на Етно парк – Зрновци фаза 2“

Центарот за развој на Источен плански регион ги привршува активностите за успешна реализација на проектот “Изградба на етно парк Зрновци фаза II” финансиран од Програмата за рамномерен регионален развој за
Прочитајте повеќе

Втора форумска сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“, оддржана на 13.02.2020 (четврток) во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој
Прочитајте повеќе

Прва форумска сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“, оддржана на 06.02.2020 (четврток) во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

Во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ финансиран од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Агенција за развој и соработка, Центарот за развој на Источен плански регион започна со реализација на
Прочитајте повеќе

Конзервација и реставрација на црквата „Свети Власие“ Археолошки локалитет ИСАР-Штип

Project “Cultural bridge through the centuries” CBC006.2.21.107 ANNOUNCE Center for Development of East Planning Region is launching a tender procedure for CONSERVATION AND RESTAURATION OF THE CHURCH “Sveti Vlasie”, Archeological Site ISAR-Shtip,
Прочитајте повеќе