Skip to content

ДАТУМ

јуни 19, 2021

Категории

Одржана обука на тема „Дискусионен форум“ при проект „Културен мост низ вековите“

При проектот “Културен мост низ вековите” на 16.06.2021 г., во Белица, Бугарија се одржа обука на тема: “Дискусионен форум”. Настанот се одржа во Информативниот центар во Белица на кој присуствуваа учесници од Македонија и Бугарија спроведен во согласност со сите здравствени мерки и протоколи за заштита на здравјето на граѓаните од Ковид – 19. Настанот се заврши со театарска претстава во реконструираното Народното читалиште “Георги Тодоров 1885” во Белица. Во претставата играше познатиот Бугарски артист Христо Гарбов. На 17.06.2021, вториот ден од дискусиониот форум, домаќините успеаја да ги допрат гостите со духот на Белица. На вечерата беа пренесени традиционални јадења. Група играорци облечени во народна носија ги претставија традиционалните белички песни. Третиот ден се заврши со посета на Rila Fun Park и паркот на танцувачките мечки.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy