Skip to content

Одржана работилница за воспоставување на меѓуопштинска соработка

ДАТУМ

декември 16, 2021

Категории

На 16.12.2021 година во хотел Изгрев во Штип, во рамките на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели на одржливиот развој“ спроведуван од страна на Програмата за развој на Обединети Нации (УНДП) во соработка со Бирото за регионален развој и Министерството за локална самоуправа, Центарот за развој на Источен плански регион организираше работилница за Mеѓуопштинска соработка наменета за учесниците во проектот „Дигитализација на општинските услуги во Источен плански регион“.

На работилницата претставниците на општините, како и претставниците на Центарот за развој на Источен плански регион со експертската поддршка на професорот Мемет Мемети имаа можност да разменат искуства и да разговараат за конкретната форма за меѓуопштинска соработка преку која ќе се реализира овој проект.

Целта на проектот е зајакнување на капацитетите на единиците на локалната самоуправа преку поддршка на иновативни модели на соработка утврдена во Законот за локална самоуправа како и/или постоечките законски облици на МОС како алатка за спроведување на политиката за регионален развој и подобрена испорака на услуги кон граѓаните.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy