Skip to content

ДАТУМ

февруари 3, 2022

Категории

Покана за јавна расправа

Во рамки на ,,ИНТЕРРЕГ – ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021 – 2027’’ Министерството за локална самоуправа ќе одржи јавна расправа, која за Источниот плански регион ќе се одржи на 08.02.2022 година, во х. Изгрев во Штип во 11 часот, со цел да ѝ се овозможи на целата засегната јавност да УЧЕСТВУВА и да даде свој придонес во однос на подготвениот:

Нацрт Извештај за оцена на животната средина за проекти во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021-2027 и Нацрт Територијалната стратегија за интегрирани мерки

Со цел да им се овозможи на сите засегнати страни да учествуваат, Јавната расправа е отворена за јавноста.

Гореспоменатиoт нацрт извештај и документите на кој истиот се однесува, е достапен на официјалните веб-страни на:

  • Министерството за локална самоуправа mls.gov.mk (македонски, албански и англиски јазик)

ИНТЕРРЕГ – ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија www.ipa-cbc-007.eu

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy