Skip to content

ДАТУМ

октомври 26, 2022

Категории

Регионален форум за женско претприемништво

МОЖНОСТИ И ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ – ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

На ден 26 октомври 2022 година се оддржа регионален форум за женско претприемништво на тема МОЖНОСТИ И ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ – ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО, во рамки на Националната платформа за женско претприемништво.

Регионалниот форум го отвори Градоначалникот на Општина Кочани, Г-дин Љупчо Папазов, Г-ѓа Валентина Дисоска –Претседател на Здружение на Бизнис жени и на Националната платформа за женско претприемништво, а за Национална платформа за женско претприемништво, за целта и карактеристиките на платформата зборуваше Г-ѓа Елена Блажевска.

На Панел дискусија „Можности и пристап до финансии – важен фактор за женско претприемништво“ учествуваа Г-ѓа Зујица Ангелова, Директор на Центар за развој на Источен плански регион, која зборуваше за целите и можностите што Источниот плански регион ги нуди на жените претприемачи, др.проф. Јанка Димитрова –Универзитетски професор при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, зборуваше за инпутите што тие како професори по претприемништво ги даваат на студентите, Александра Кирилова – Директор на фондацијата “Прогресив Академија“ од Виница ги претстави едукативните центри во нивната Академија и Биљана Митева –Управител – „Екопроект-Ко“ ДОО Кочани, зборуваше за своето искуство од бизнис светот.

Регионалниот форум беше посетен од околу педесетина учесници, пред се жени дел од деловниот свет. 

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy