Skip to content

Потпишан Договор за Рехабилитација на пат во м.в. Долни Бавчи во општина Делчево

ДАТУМ

јануари 11, 2023

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион и Сд Транс од с. Звегор – Делчево, на ден 10.01.2023 година, потпишаа Договор за „Рехабилитација на  пат во м.в. Долни Бавчи во општина Делчево со должина од 1000 метри и ширина од 4,5 метри, кој е дел од проектот „Подобрување на руралната патна инфраструктура преку изградба на пристапни патишта во подрачјата со земјоделска дејност и обработлива површина во Источен плански регион”.

Со рехабилитацијата на овој земјоделски пат ќе им се овозможи на земјоделците полесен пристап до 500 ha обработлива површина. Инаку патот во м.в. Долни Бавчи го поврзува индустрискиот дел на градот со обработливите површини, истиот израснат со вегетација, подлогата е од земја и за време на врнежи станува непрооден. Со договорот е предвидено да се изврши негово чистење, проширување, и тампонирање.

Вредноста на Договорот изнесува 1.170.855,00 денари со вклучен ДДВ и истиот треба да биде реализиран до средината на месец Април 2023 година.

Средствата за реализација на овој проект се обезбедени од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство од „Програмата за капитални субвенции за развој на планските региони во областа на земјоделството и руралниот развој за 2021 година“ . 

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy