Skip to content

ДАТУМ

септември 10, 2023

Категории

Одржана XI (Единасета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 10.08.2022 година, во општина Чешиново – Облешево, ја одржа XI (Единаесетата) Седница. На Седницата се разгледуваа следниве Информации:
  • Информација за тековни активности на Центарот за развој на Источен плански регион;
  • Информација за склучување на Договор за заедничка реализација на проектот „Изработка на технички документации за унапредување и промоција на конкурентските предности на Источен плански регион“;
  • Информација за склучување на Договор за заедничка реализација на активноста „Одржување на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина во ИПР“;
  • Информација за склучување на Договор за дополнителни средства за финансирање на задачите и активностите на Центар за развој на Источен плански регион за 2023 година.
На Седницата беше презентиран и отворениот повик за инвестициски проекти по приоритет 1 “Зелен прекуграничен регион“ (реф. Бр.2021TC16IPCB006-2023-3) во рамки на Програмата INTERREG VI-A ИПА Бугарија – Северна Македонија. На Седницата од страна на претставници од Ем Агриком беа презентирани продукти за третман на отпадна вода и цврст отпад на бава на ЕМ технологија.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy