Skip to content

ДАТУМ

септември 13, 2023

Категории

,

Одржана XII (Дванаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 06.09.2023 година, онлајн на виртуелната платформа ZOOM, ја одржа XII (Дванаесетата) Седница.

На Седницата Советот донесе Одлука за развој, разработка и имплементација на проектот “EcoScape: Трансформирање на урбаните делови со зелена инфраструктура, во кој Центарот за развој на Источен плански регион ќе учествува како проектен партнер во предлог – проектот, а ќе биде аплициран по првиот повик за поднесување на предлог проекти за инвестициски проекти со реф. бр. 2021TC16IPCB007 – 2023-3, во рамки на Програмата за прекугранична соработка Интеррег – ИПА Бугарија – Северна Македонија INTERREG VI-A IPA 2021-2027, по Приоритет 1. Позелен прекуграничен регион, специфична цел 1.1. Подобрување на заштитата и зачувањето на природата, биодиверзитетот и зелената инфраструктура, вклучувајќи во урбаните подрачји и намалување на сите форми на загадување.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy