Skip to content

Month: јули 2009

Потпишани меморандуми за разбирање и соработка

  На 24. 07. 2009 година Центарот за развој на Источен плански регион претставуван од Раководителот Драгица Здравева и Центарот за одржлив развој АЛКА претставуван од директорот Џипунов Жарко потпишаа
Прочитајте повеќе

Работна посета на Градоначалниците од Источниот и Југоисточниот плански регион на Р. Германија

  Од 21 до 27 јуни 2009 година, Градоначалниците од Источниот  и Југоисточниот плански регион остварија студиско патување во Република Германија во  регионот на Саксонија. Со посета на Единици на
Прочитајте повеќе

Четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

На 06.07.2009 година во мотел „Слив“-Виница, Советот за развој на Источен плански регион, ја одржа својата четврта Седница.  Главна точка на дневен ред беше расправата по можни Предлог-проекти поднесени од
Прочитајте повеќе