Skip to content

Month: март 2015

Основан кластер за креативни индустрии во Источен плански регион

Центарот за развој на Источен плански регион во рамките на проектот „ВМРЕЖУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ ЦЕНТРИ ВО ПРЕКУГРАНИЧНИОТ РЕГИОН – КРЕАТИВА, одржа ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ на кое беше формиран Кластерот за креативни
Прочитајте повеќе

Одржана XIV (четиринаесеттата) седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 13.03.2015 година, во општина Виница, ја одржа својата XIV (четиринаесеттата) седница. На седницата како позначајни точки по кои се расправаше беа:
Прочитајте повеќе

Отворен првиот информативен настан со приватниот сектор од Источен плански регион во рамките на проектот „Формирање на Бизнис Центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион“

На 18-ти март, 2015 година, во Хотел „Изгрев”- Штип, се оддржа првиот информативен настан со приватниот сектор од Источен плански регион во рамките на проектот „Формирање на бизнис центар за
Прочитајте повеќе

Потпишан Договор за изработка на Регионална програма со предлог – акционен план и Комуникациска стратегија за развој и поддршка на приватен сектор во координација со другите ентитети во Источен плански регион

Центарот за развој на Источен плански регион на 03 март 2015 година го потпиша Договорот за изработка на Регионална програма со предлог - акционен план и Комуникациска стратегија за развој
Прочитајте повеќе