Skip to content

Потпишан договор за „Реконструкција на културен дом „Тошо Арсов“ во општина Виница“

ДАТУМ

мај 11, 2020

Категории

На 05 мај 2020 година се потпиша договорот за изведба на работите за „Реконструкција на културен дом „Тошо Арсов“ во општина Виница, помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и изведувачот Техника ДООЕЛ Радовиш.

Проектот е во вредност од околу 16 милиони денари и ќе се реализира со финансиски средства обезбедени од Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2020 година, како и дополнително кофинансирање од страна на општина Виница.

Со реконструкцијата на културниот дом „Тошо Арсов“ во Виница ќе се изврши модернизација на целиот објект и ќе се добие нов лик, како и набавка на опрема потребна за одржување на најразлични културни манифестации.

Со реализацијата на овој проект ќе се создадат можности за развој на културниот туризам и ќе се придонесе кон зголемување на капацитетот на регионалната соработка преку заедничко промовирање на регионот низ активности од областа на културниот туризам.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy