Skip to content

ДАТУМ

август 28, 2021

Категории

Завршна прес конференција по проектот „Културен мост низ вековите„ во општина Штип

Центарот за развој на Источен плански регион на ден 27.08.2021 година во близина на реставрираната црква „Св.Власие“  во општина Штип ја одржа завршната прес конференција по проектот „Културен мост низ вековите“. На завршната прес конференција присуствуваа претставници од проектниот тим, општина Штип, медиуми, претставници од други културни институции од државата, како и претставници на водечкиот партнер општина Белица, Република Бугарија. На завршната прес конференција беа претставени реализираните активности од проектот, како и резултатите од спроведените обуки и работилници, како и инфраструктурните активности во двата прекугранични региони – реконструкцијата на Народно читалиште „Георги Тодоров 1885“ во Белица и конзервираната и реставрираната црква „Св.Власие“ во Штип. На завршниот настан беа презентирани и двата видео записи реализирани во рамките на проектот. Проектот „Културен мост низ вековите“ е кофинансиран од Европската Унија во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – С. Македонија, се реализираше во период од 24 месеци, со вкупен буџет од околу 400.000 евра.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy