Skip to content

Month: март 2023

X (Десетта) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Одржана X (Десетта) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 27.03.2022 година, во општина Македонска Каменица, ја одржа X (Десеттата) итна Седница. На Седницата Советот донесе: Одлука за усвојување на Годишниот
Прочитајте повеќе

Јавен конкурс за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст по редовна постапка

Врз основа на член 25 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на Република Македонија“бр. 79/13, 137/13, 41/14, 44/15, 6/16, 53/16, 190/16 и 64/18) и член 9 од Правилникот за инструментот
Прочитајте повеќе

Потпишан Договор за реализација на проектот „Уредување на рекреативен центар во туристичка населба Равна Река“

На 24.02.2023 година, во просториите на општина Пехчево се потпиша Договор помеѓу, Центарот за развој на источен плански регион, Градежник ИНГ од Берово и општина Пехчево, за реализација на проектот 
Прочитајте повеќе