Skip to content

Month: септември 2017

Оглас за вработување на Координатор на активности поврзани со еко туризам

Врз основа на член 22 и член 23 од Законот за работни односи (Пречистен текст ''Сл. Весник на РМ'' бр.167/15 и 27/16), член 7 став 1 алинеја 4 од Одлуката
Прочитајте повеќе

Покана за работилница

Покана за работилница во рамките на проектот: ,,Иновативни решенија за подобар пристап до услуги на локално ниво”, во рамките на кој ќе се врши мапирање на потенцијалите за развој на туризмот во
Прочитајте повеќе

Конференција за „Политиките за рамномерен регионален развој“

На 6 септември 2017 година во Хотел Александар Палас во Скопје се одржа Конференција за „Политиките за рамномерен регионален развој“ која претставува завршен настан на проектот „Алијанса за регионален развој“, спроведуван од Форум - Центар за стратешки истражувања и развој, Скопје и Младински инициијативи за дијалог и соработка, Битола.
Прочитајте повеќе

Работилница со цел развој на три различни сценарија за заштитени подрачја во сливот на река Брегалница

Програмата за зачувување на природата во Македонија, фаза 2, проект финансиран од страна на Швајцарската агенција за развој и соработка, а  координиран од Фармахем‐Скопје во којшто стратешки партнер е Центарот за развој на Источен плански регион и 11-те општини од регионот и Македонско еколошко друштво, имплементирачки партнер на ПЗП, на ден 31-ви август 2017 година (четврток), во  хотел „Изгрев“ во Штип  организираа работилница со цел  развој на три различни сценарија за заштитени подрачја во сливот на река Брегалница.Една од главните активности е воспоставување на заштитени подрачја во сливот на река Брегалница.
Прочитајте повеќе