Skip to content

Month: мај 2021

Успешна презентација на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 29-30.05.2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ учествуваше на Меѓународниот ден на танцот во
Прочитајте повеќе

Одржана Обука за туристички водич

Во периодот од 26-28 мај 2021 година во хотел Изгрев, се одржа активност 2 – Обука за туристички водич Настанот беше одржан во хотел Изгрев во Штип. Обуката беше организирана
Прочитајте повеќе

Презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик за финансирање под инструмент за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Фондот за иновации и технолошки развој, организираа инфо сесија за презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен
Прочитајте повеќе

Реализирана обуки на тема „Идни дигитални трендови во туризмот – технологија и алатки“

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 20-21.05.2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ организираше дводневна обука на тема „Идни дигитални
Прочитајте повеќе

Одржана обука за „Управување со културни настани„ од проектот „Културен мост низ вековите“

На 17-19 мај 2021 година во хотел Изгрев, се одржа активност 3 – Јакнење на капацитетите од областа на Управување со културни настани од проект „Културен мост низ вековите“. Оваа
Прочитајте повеќе

Јавен конкурс за инструмент за поддршка: Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф – СТАРТАПУВАЈ 3!

Врз основа на  член 25 став 4 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 79/13, 137/13, 41/14, 44/15, 6/16, 53/16, 190/16 и 64/18) и Правилникот за инструментот
Прочитајте повеќе