Skip to content

Month: јуни 2009

Нови можности и перспективи пред Центарот за развој на Источен плански регион

На ден 26.06.2009 година остварена е прва работна средба на Центарот за развој на Источниот плански регион со Бизнис Информациониот и Консултантски центар во Сандански Република Бугарија. На оваа средба
Прочитајте повеќе

Како да се направи добар бизнис план

  Од 21 до 23 јуни 2009 година, во хотел „Инекс Горица”-Охрид, се одржа обука за невработените жени и млади на тема „Што е бизнис план и како да се
Прочитајте повеќе

Создавање на мрежи на партнерства и промоција на заеднички одржливи вредности

Во текот на месец јуни 2009 година, Центарот за развој на Источен плански регион го реализираше својот проект „Создавање на мрежи на партнерства и промоција на заеднички одржливи вредности”. Проектот
Прочитајте повеќе

Улогата на жената во правната и економската реформа во Македонија

На 12 јуни 2009 година во Хотел Александар Палас во Скопје се одржа Конференција на тема: „Улогата на жената во правната и економската реформа во Македонија”,заеднички организирана од Германското друштво
Прочитајте повеќе

Можни инструменти за поддршка на вработување на млади луѓе и жени во Република Македонија на локално и регионално ниво

Центарот за развој на Источен плански регион во соработка со GTZ RED и YES incubator на 28 мај 2009, Штип одржа работилница на тема “Можни инструменти за поддршка на вработување
Прочитајте повеќе

Трета Седница на Советот за развој на Источен плански регион

      На 19.06.2009 година во хотел „Брана Градче“-Кочани, Советот за развој на Источен плански регион, ја одржа својата III (трета) Седница. Со Седницата претседаваше Г-дин Ратко Димитровски, Претседател
Прочитајте повеќе