Skip to content

Month: мај 2014

Потпишан Договор за Набавка и транспорт на ПЕ коругирани цевки за Продолжување на изградба на колектор за отпадни води на р. Брегалница во Делчево-сервиска зона Долни бавчи – II фаза

На ден 28.05.2014 година, во просториите на Центарот за развој на Источен плански регион, помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Трговско друштво за производство, трговија, услуги и
Прочитајте повеќе

Потпишан Договор за Набавка и транспорт на ПЕ коругирани цевки за Продолжување на изградба на колектор за отпадни води на р. Брегалница во Делчево-сервиска зона Долни бавчи – II фаза

На ден 28.05.2014 година, во просториите на Центарот за развој на Источен плански регион, помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Трговско друштво за производство, трговија, услуги и
Прочитајте повеќе

Одбележување на Меѓународниот ден на биолошката разновидност во Македонија

Со цел да се зголеми разбирањето и свеста во врска со биолошката разновидност, 22 мај е прогласен за Меѓународен ден на биолошката разновидност од страна на Обединетите нации, и се
Прочитајте повеќе

Одбележување на Меѓународниот ден на биолошката разновидност во Македонија

Со цел да се зголеми разбирањето и свеста во врска со биолошката разновидност, 22 мај е прогласен за Меѓународен ден на биолошката разновидност од страна на Обединетите нации, и се
Прочитајте повеќе

Започна изградбата на мултифункционелен културен центар

На 16 мај 2014 година (петок) во општина Виница и официјално се започна со градежните активности за реконструкција и пренамена на старата „Турска бања“, во значаен мултифункционелан културен центар. Градоначалникот
Прочитајте повеќе

Архива со новости

{loadposition arhivanovosti}
Прочитајте повеќе

Потпишан Договор – Пренамена и реконструкција на „Tурска бања“ во општина Виница

Центарот за развој на Источен плански регион на 9 Мај 2014 година (петок) потпиша Договор со ДПТГУ ДАМА - 2 Доо Виница за реконструкција и пренамена на постојниот објект “Турски
Прочитајте повеќе

Деветта (IX) седница на Советот за развој на Источен плански регион

На  09 мај 2014година (петок) во општина  Македонска Каменица (Манастирски комплекс „Покров на Св. Богородица“ во месноста Еленец кај село Цера), со почеток во 13:00 часот, се одржа деветтата (IX)
Прочитајте повеќе

Јавен повик за изработка на анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница

Прочитајте повеќе