Skip to content

Month: јуни 2021

Отворен е првиот регионален музеј за ретки минерали во општина Пробиштип

Отворен е првиот музеј за ретки минерали во општина Пробиштип. Проектот е финансиран од Програмата за рамномерен регионален развој и ко-финансиран од општина Пробиштип, со вкупна вредност од 9.196.040,00 денари.
Прочитајте повеќе

Збогатување на туристичката понуда во Малешевијата

Успешно е реализиран проектот за уредување на Црнодолскиот водопад во туристичка населба “Рамна Река” во општина Пехчево. Проектот е финансиран преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2020 година, со
Прочитајте повеќе

Одржана (XXII) Дваесет и втора Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 02.06.2021 година во општина Штип, ја одржа својата (XXII) Дваесет и втора Седница. На седницата: Се презентираа можностите за развој на
Прочитајте повеќе

Одржана обука на тема „Дискусионен форум“ при проект „Културен мост низ вековите“

При проектот “Културен мост низ вековите” на 16.06.2021 г., во Белица, Бугарија се одржа обука на тема: “Дискусионен форум”. Настанот се одржа во Информативниот центар во Белица на кој присуствуваа
Прочитајте повеќе

Одржана обука на тема „Искористување на дигиталните алатки за промоција и привлекување туристи“

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 15-16.06.2021 година организираше дводневна обука на тема „Искористување на дигиталните алатки за промоција и привлекување туристи“, втор дел од активноста 3
Прочитајте повеќе

Регионална канцеларија за социјално претприемништво во рамки на Центарот за развој на Источен плански регион

Во рамки на проектот „Поддршка на социјалното претприемништво“, Центарот за развој на Источен плански регион е  избран за Регионална канцеларија за социјално претприемништво. Запознавањето и развојот на социјалното претприемништво кај
Прочитајте повеќе