Skip to content

Month: март 2022

Одржана Четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 29.03.2022 година, во општина Виница, ја одржа Четвртата Седница. На Четвртата седница беа донесени следните Одлуки: Одлука за усвојување на Годишниот
Прочитајте повеќе

Одржана „Визонерска работилница“ во Источниот плански регион

На 24.03.2022 година, во Хотел Изгрев во Штип, се одржа првиот серијал „Визонерски работилници“ за креирање Националната развојна стратегија, со цел да ја исцртаме иднината на нашата држава. Преку овие
Прочитајте повеќе

Започнаа градежните активности за изградба на фекална канализација и пречистителна станица во с. Лесново

Договорот со избраниот најповолен понудувач Кими-Ибра ЈТД Кичево за реализација на проектот „Изградба на фекална канализација во с. Лесново, општина Пробиштип (фекална канализација крак 1 и крак 2 и пречистителна
Прочитајте повеќе

Регионални форуми на заедницата

Центарот за развој на Источен плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и
Прочитајте повеќе

Одржана Трета Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 07.03.2022 година, во Мултикултурниот Центар во Кочани, ја одржа Третата Седница. На третата Седница Советот за развој на Источен плански регион,
Прочитајте повеќе