Skip to content

Month: ноември 2022

Видливост на регионални проекти

На ден 17.11.2022 година во х.Изгрев се оддржа работилница/ обука за ефективно комуницирање и подигање на видливоста на регионалните проекти на која учество земаа претставници од општините, невладиниот и бизнис
Прочитајте повеќе

Одржана Прва регионална форумска сесија

На 11 ноември 2022 година (петок) се одржа првата регионална форумска сесија во Хотел Изгрев – Штип, за избор на приоритетни и комплементарни области за проекти кои би биле финансирани
Прочитајте повеќе

Одржана Прва регионална форумска сесија

На 11 ноември 2022 година (петок) се одржа првата регионална форумска сесија во Хотел Изгрев – Штип, за избор на приоритетни и комплементарни области за проекти кои би биле финансирани
Прочитајте повеќе

Одржана VII (Седма) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 04.11.2022 година, во општина Пробиштип, ја одржа VII (Седмата) Седница. На Седмата Седница членовите беа презентирани: Можностите за мултифункционално искористување на
Прочитајте повеќе

Прва регионална форумска сесија

Центарот за развој на Источен плански регион во рамки на „Регионалните консултации – форуми“ организирани и спроведени од страна на Бирото за регионален развој – Министерството за локална самоуправа, започнува
Прочитајте повеќе