Skip to content

Author: Источен плански регион

Инфо средба во врска со претстојниот саем за социјално претприемништво во Источен плански регион

Центарот за развој на Источен плански регион како регионална точка за поддршка на социјални претпријатија, проект поддржан од страна на ЕУ, организира средба со заинтересираните страни од регионот за запознавање
Прочитајте повеќе

Склучен договор за изградба на пристапен пат до oбработливи земјоделски површини во с.Вирче – општина Делчево

Земјоделието е една од основните економски гранки во Источниот плански регион. Поддршката на земјоделието и подобрување на инфраструктурата поврзана со пристапот до земјоделски, обработливи површини претставува приоритет во среднорочниот плански
Прочитајте повеќе

Признание за највисок реализиран буџет преку спроведени проекти во 2020 година

На 13.09.2021 година во винаријата Сопот се одржа свечен настан во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ за доделување на признанија на Центрите за развој на планските
Прочитајте повеќе

Инфо сесија за споделување на искуства и научени лекции од пилотирањето на конституирањето на Советот за социјална заштита во еден плански регион

Центарот за развој на Источен плански регион во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ финансиран од Швајцарската Конфедерација и Министерството за локална самоуправа, организираше инфо сесија за
Прочитајте повеќе

Презентација на инструментот за поддршка Кoфинансирани грантови за комерцијализација на иновации на Фондот за иновации и технолошки развој

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Фондот за иновации и технолошки развој, oрганизираа инфо сесија за условите за аплицирање на отворениот јавен повик за
Прочитајте повеќе

Културен мост низ вековите

Име на проектот: Културен мост низ вековите Партнери: Општина Штип, НУ ЗЗСК и Музеј Штип, Општина Белица – Бугарија Финансирани од: INTERREG IPA CBC, Министерство за локална самоуправа Буџет на
Прочитајте повеќе

Истражувања и подготовка на досие за апликација на геопарк Лесново за членство во Глобалната мрежа на геопаркови при УНЕСКО

Име на проектот: Истражувања и подготовка на досие за апликација на геопарк Лесново за членство во Глобалната мрежа на геопаркови при УНЕСКО Партнери: Фармахем, Универзитет „Гоце Делчев“, Општина Пробиштип, Општина
Прочитајте повеќе

Име на проектот: Реконструкција на културен дом „Тошо Арсов“ во општина Виница Партнери: Општина Виница Финансирани од: Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој, Општина Виница Буџет на
Прочитајте повеќе

Завршна прес конференција по проектот „Културен мост низ вековите“ во општина Белица

Центарот за развој на Источен плански регион на ден 30.08.2021 година во Народното читалиште „Георги Тодоров 1885“  во општина Белица ја одржа завршната прес конференција по проектот „Културен мост низ
Прочитајте повеќе

Завршна прес конференција по проектот „Културен мост низ вековите„ во општина Штип

Центарот за развој на Источен плански регион на ден 27.08.2021 година во близина на реставрираната црква „Св.Власие“  во општина Штип ја одржа завршната прес конференција по проектот „Културен мост низ
Прочитајте повеќе